Άνοιξε το πρώτο ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Χαλκίδα!

Ο Δρόμος των Χρωμάτων είναι μια εκπαιδευτική δομή που φιλόξενοι ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ παιδιά-εφήβους-ενήλικες με αναπηρίες.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ο Δρόμος των Χρωμάτων είναι ένας χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και δημιουργικής απασχόλησης. Διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό μέσα σε ένα άνετο καθαρό και ασφαλές περιβάλλον ώστε τα παιδιά που έρχονται σε αυτό μπορούν να εξελιχθούν σαν προσωπικότητες και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες.

Στόχος είναι μέσα από τις κατάλληλες υποδομές να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των παιδιών/ατόμων με αναπηρία και να οδηγηθούν βαθμιαία στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη.

Η νέα δομή στεγάζετε σε χώρο 350τμ με αύλειο χώρο πλήρως προσβάσιμο και προσπελάσιμο από αμέα. Ένα περιβάλλον πολύ οργανωμένο όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ατόμων με αναπηρία. Ατομική και ομαδική εκπαίδευση πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρετησης.

Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκηση λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής. Υποστήριξη της οικογένειας που φροντίζει το άτομο με αναπηρία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κινητικά παιχνίδια- χοροί-γυμναστική. Εικαστικά-κατασκευές- χειροτεχνίες. Προγράμματα εκπαίδευσης υπολογιστών. Μουσικοκινητική αγωγή. Εκπαιδευτική κουζίνα. Κηπουρική. Προγράμματα εκπαίδευσης καθημερινής ζωής. Έξοδοι εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Κοινωνικοποίηση μέσω εκδηλώσεων, γιορτών και δράσεων.

ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ

Επαρχιακή οδός Δροσιάς-Χαλκίδας Τήλ επικοινωνίας 2221181400/6978123454

Email :kdapmea@dromostonchromaton.gr

Σχετικά